پهباد چیست؟

پهباد چیست؟

پهپاد چیست؟

واژه “پهپاد”‌ مخفف “پرنده هدایت پذیر از دور” است که برای هواپیماهای بدون سرنشین تعریف شده و از حروف اول کلمات مذکور ساخته شده است. امروزه پهپادها به بحث داغ حوزه فناوری تبدیل شده‌اند و شرکت‌های مختلفی در حال کار بر روی این ابزار تکنولوژی هستند. برخی شرکت‌ها در صدد هستند تا روی کنترل و بهبود سیستم ناوبری این ابزارهای مفید کار کنند و برخی دیگر نیز ایده‌های جدیدی برای کاربردهای بیشتر آن در سر دارند.

با توجه به کاربردهای مفید پهپادها در رفع نیازهای مختلف بشر، روز به روز بر اهمیت این ابزار تکنولوژی افزوده می‌شود. شرکت‌های بسیاری در حال توسعه‌ی مدل‌های مختلف پهپادها هستند تا از این طریق کاربردهای آن را در زندگی انسان‌ها افزایش دهند.

پهپادتاریخچه پهپاد :

به طور خلاصه نخستین پرنده ی بدون سرنشین در سال ۱۹۱۳ به پرواز درآمد که موفقیت های زیادی به همراه نداشت. کمپانی اسپری در بهار سال ۱۹۱۸ موفق به ساخت دو فروند هواپیمای بدون سرنشین به نام باگ شد. در حدود ۲۰ سال بعد در طول جنگ جهانی دوم نوع پیشرفته ی باگ به عنوان اولین پرنده ی بدون سرنشین با استفاده از یک رادیو کنترل با برد بیش از ۳۲۰ کیلومتر هدایت گردید. سری بعد که در طول جنگ جهانی دوم ساخته شد، هواپیمای V-1 موسوم به بمب پرنده بود. آلمان ها با این پرنده موفق به درهم شکستن دژ مستحکم لندن و بمباران این شهر شدند.

آمریکا در جنگ ویتنام بین سال های ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۵ تعداد ۳۴۳۵ پرواز شناسایی با هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز ویتنام انجام داد که از این تعداد ۲۸۷۳ پرواز (نزدیک به ۸۴ درصد) موفقیت آمیز بود. موفقیت پرنده های بدون سرنشین اسراییلی در جنگ سال ۱۹۷۳ موجب گردید که ارتش ایالا ت متحده ی آمریکا پروژه ی ساخت پرنده ی بدون سرنشین Aquila UTA را در سال ۱۹۷۴ آغاز نماید. نیروی دریایی ایالات متحده ی امریکا در سال ۱۹۸۵ پرنده ی اسراییلی پایونیر را برای هدف یابی و رهگیری در کشتی های جنگی استفاده نمود. روسیه از سال ۱۹۲۰ برای ساخت این نوع هواپیماها (پهپاد) همت گماشت. در جنگ جهانی دوم تعدادی از این هواپیماها را به کار گرفت ولی موفق نشد. در سال ۱۹۵۰ بار دیگر به این موضوع پرداخته و یو ای وی با موتور جت تولید شد.

انواع پهپاد :

به طور کلی پرنده های بدون سرنشین را می توان به پنج کلاس تقسیم بندی نمود:
۱- میکرو پهپادها
۲- مینی پهپادها
۳- پهپادهای تاکتیکی
۴- هال
۵- جنگنده های بدون سرنشین

کاربرد پهپادها :

– خدمات عمومی
– نظامی و جاسوسی
– خبرنگاری و عکاسی
– پژوهش و علوم طبیعی
– تبلیغات و تحویل مرسوله
– مبارزات و مسابقات پهپادها
– استفاده در صنعت(مانند آمارگیری، نظارت، گشت زنی و…)
– امدادرسانی در زمان فجایع طبیعی، حوادث و اتفاقات غیر مترقبه(امداد و نجات)
– و سایر موارد

استفاده های غیر قانونی از پهپادها :

تا کنون استفاده های غیر قانونی نیز از پهپادها شده است، مانند:
* چندی پیش پلیس استرالیا مردی را دستگیر کرد که قصد داشت با استفاده از هواپیمای بدون سرنشین به داخل زندانی در ملبورن مواد مخدر قاچاق کند.
* سالیان گذشته نیز چهار نفر در آمریکا به اتهام انتقال غیرقانونی توتون به داخل زندان از طریق پرنده های کنترل از راه دور دستگیر شدند.
* یک شهروند سوئیسی مقیم آمریکا با استفاده از این پهپادها اقدام به تبلیغات غیر مجاز کرده است.
* در روسیه، کانادا، بریتانیا و برزیل نیز اتفاقاتی از این دست گزارش شده است.
البته کشورها بشدت تلاش می کند تا جلوی شیوع این نوع استفاده های غیرقانونی از پهپادها را بگیرند.

پهپادهای پوشیدنی با کاربردهای باور نکردنی

پهپادهای پوشیدنی افق بیکرانی را در پیش رو دارند. پیشرفت فناوری موجب شده که آن‌ها روز به روز پیچیده‌تر شوند؛ به زودی آن‌ها همانند گوشی‌های هوشمند امروزی همه‌گیر خواهند شد. به نظر می‌رسد در آینده شاهد آسمانی پر از پهپادهای مختلف خواهیم بود که با کاربرانشان و افراد دیگر در حال ارتباط و ارائه خدمات هستند. حتی ممکن است بزرگراه‌ها و ایستگاه‌های شارژ مخصوص برای این پهپادها ایجاد شود تا آن‌ها بتوانند مسافت‌های طولانی‌تری را بپیمایند. طراحان صنعتی در شرکت فراگ سعی دارند تا چگونگی کار این پرندگان پوشیدنی را به تصویر بکشند و با طرح‌های مفهومی از چهار نوع پهپاد به تشریح بهتر ویژگی‌های مختلف آن بپردازند.

پهپاد چتری

پاراسول یک پهپاد در زمینه آب و هوا است که به طور معمول به کمر کاربر قلاب می‌شود یا به عنوان جواهر توسط کاربر پوشیده می‌شود. برای داشتن کاربری تزئینی به عنوان جواهر، این پهپاد از طلا ساخته می‌شود. کاربرد این پهپاد فراتر از مد و تزئین است. این پهپاد با سنسورهای رطوبت و دمایی که در خود دارد؛ می‌تواند به طور دقیق آب و هوا را کنترل کند و وقتی اوضاع جوی بد می‌شود، شروع به کار می‌کند. اگر سطح تابش اشعه ماورا بنفش بیش از حد باشد یا باران در راه باشد، ملخ پهپاد شروع به کار می‌کند و خود را به بالای سر کاربر می‌رساند و خود را به شکل یک چتر بزرگ در می‌آورد که مدام موقعیت خود را با کاربر تنظیم می‌کند تا از او در مقابل آفتاب و باران محافظت کند.

پهپاد چتریپهپاد هدایتگر

فلیر یک پهپاد ناوبر و راهنمای تور است. این پهپاد به نوعی شبیه قطب نما است و از فلز و شیشه و مچ بندی از جنس اکرلیک ساخته شده است. وقتی کاربر قصد دارد تا مکان خاصی مانند یک بستنی فروشی خوب را پیدا کند؛ به آسانی با دادن دستور کلامی و تکان دادن مچ دست خود، پهپاد را آماده اعزام می‌کند. پهپادها با پرواز و شناسایی محیط اطراف، اقدام به پرواز در چند قدمی جلوی کاربر می‌نمایند و او را در مسیرهای مختلف شهری راهنمایی می‌کنند.

پهپاد هدایتگرپهپاد دیده‌بان

اسکات یک پهپاد پوشیدنی است که مانند یک همبازی و یار تمرینی عمل می‌کند. این پهپاد کره‌ای شکل که از روکش لاستیکی ساخته شده، خود را به یک گیره‌ی مغناطیسی که بر روی فرد نصب شده، می‌چسباند این پهپاد همچنین بر روی وضعیت حیاتی و سلامتی فرد کنترل دارد. وقتی کاربر این پهپاد را به کار می‌اندازد، ملخ پهپاد باز می‌شود و شروع به بالا رفتن از سخره‌های سنگی می‌کند. شناسایی مسیر سنگ نوردی یک چالش بزرگ برای کوهنوردان است که این پهپاد در این خصوص به یاری آنها می‌آید.

پهپاد دیده بانپهپاد تنفسی

بریس یک پهپاد پلاستیکی کوچک است که در مواقعی که کار نمی‌کند بر روی شانه‌ی فرد می‌نشیند. این ماسک تنفسی مدام در حال سنجش آلودگی هوای اطراف کاربر است. این پهپاد در مواقع لزوم توسط پروانه‌های کوچکی که در درون خود دارد به تصفیه هوای تنفسی کاربر می‌پردازد. وقتی سطح آلودگی هوا از حد نرمال بیشتر می‌شود این پهپاد شروع به پرواز در مقابل صورت فرد می‌کند و هوای تنفسی او را تصفیه می‌نماید.

پهپاد تنفسی

شما آینده را با وجود چنین تکنولوژی‌هایی چگونه می‌بینید؟ چنین پهپادهایی تا چه حد قابل استفاده و کاربردی هستند؟ چالش‌های به کارگیری چنین پهپادهایی چیست؟

به اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code